Bente var volontør ved Ebeneserhjemmet i Haifa fra sommeren 2017 til Januar 2019.

Hei! Jeg (Bente) er volontør på eldrehjemmet Ebenezer. Her får jeg jobbe som både pleieassistent og litt på kjøkkenet. Jeg jobber turnus sammen med både sykepleiere, pleiere og andre volontører. Vi er åtte volontører, som bor i sammen i kollektiv. Selv deler jeg rom med ei fra Tyskland, mens de andre er fra andre land. Det er gøy, for vi forteller om hverandres forskjellige tradisjoner og kulturer.

Menneskene som bor her har alle hver sin helt unike historie og bakgrunn, men troen på Jesus er likhet for alle. Her er det morgenmøter som mange deltar på, samt bønnemøter. Det er også et eget håndarbeidsrom, hvor brukerne får male, tegne, brodere eller strikke. Da er det blant annet en som har malekurs for dem som ønsker. Det er fantastisk å se hvor mye glede og kjærlighet de som bor her har til hverandre. De er gjerne på besøk og kommer med oppmuntringer til hverandre.

Desember var en spesielt morsom måned her på Ebenezerhjemmet. Vi hadde basar, der ting som er laget av de eldre ble solgt sammen med kaker og leker til inntekt for hjemmet. Vi hadde en julelunsj der det ble laget lekre retter av det flinke personelet på kjøkkenet. Sang og musikk ble også spilt av noen volontører. Det var mye å forberede, men alle koste seg masse. I desember var også de andre volontørene og jeg invitert på juleselskap hos to av de som jobber på kjøkkenet. Vi fikk servert mye god mat, sang julesanger (også litt på norsk), ba og delte planer og ønsker for det nye året. Ei av de som bor på kollektivet vårt er messiansk jøde og bor i Israel, hun lærte oss om hanukka. Og vi fikk være med å feire dette, noe som var en veldig spennende erfaring.

Med bare en måned igjen av oppholdet mitt her i Haifa, kan jeg se tilbake med bare glede på dette året. Jeg har fått bli kjent med mange spennende mennesker, og fått høre hva Gud har gjort i livet deres. Det har virkelig vært en fryd å være her, og få oppleve Israel på en helt annen måte.