Hei alle lesere!

Da har Rakel oppdatert med sitt fra Beit Eliyahu og det omkringliggende angående vær og boforhold, og hun har også lagt til en masse bilder som jeg håper dere nyter. Jeg legger foreløpig ikke ut bilder fra Ebenezerhjemmet pga taushetsplikt og at den eldre garde nok ikke er så vant med å bli lagt ut på internett som oss unge. Dersom dere vil se bilder fra hjemmet har Ebenezerhjemmet en egen Facebookside: https://www.facebook.com/ebenezer.home.7

eller besøk hjemmesiden deres:

https://www.ebenezer.co.il/

Jeg kan kanskje introdusere meg litt kort; jeg heter Hanna, kommer fra Stavanger og jobber ved Ebenezerhjemmet på fullltid. Planen er at jeg skal jobbe ved Ebenezerhjemmet fram til mai. Forhåpentligvis kan jeg være en god medarbeider og støtte til alle som trenger det. I Norge jobber jeg som sykepleier, og derfor har jeg fått lov til å jobbe som en såkalt «nurse aid» her, som tilsvarer en slags hjelpepleier. Jeg får ikke autorisasjon til å jobbe som sykepleier i Israel ettersom det skal bestås noen prøver og jeg må også kunne snakke, lese og skrive hebraisk. Så nå har jeg litt pause fra prosedyrer og medisiner som jeg gjør til vanlig i Norge, men sykepleieren i meg hviler aldri. Jeg bestreber meg på å gi de eldre den beste pleien jeg kan gi med den tiden jeg har til rådighet.

En vanlig hverdag ved Ebenezerhjemmet består av stell og måltider og for veldig mange også litt aktiviteter. Bl.a. kan de male, sy, brodere, veve osv i aktivitetsrommet, og om ettermiddagen er det ofte bingo eller musikkgruppe å delta i. Selv om rutinene egentlig er de samme hver dag, så har jeg faktisk ikke hatt en eneste lik dag på jobb sålangt! Jeg må si at jeg ikke fryser på jobb her, det er heller motsatt. Det blir fort varmt innendørs, selv med air condition.

Ebenezerhjemmet har ikke egentlig lov til å ha så mange pleietrengende pasienter i forhold til Israelsk lov, det må søkes om hver enkelt som er for dårlig til å være ved et aldershjem for at de skal unngås å flyttes til et annet sykehjem. Derfor er det ikke så mange som trenger fullt stell hver dag, men det er noen. Det som er vanskelig er at eldre som regel blir sykere med årene og trenger mer hjelp, og vi som jobber ved hjemmet blir så glade i de som bor her. Derfor ønsker vi ikke at de skal flyttes dersom vi kan og får lov til å beholde dem selv. Endel av beboerene trenger likevel tilsyn og litt hjelp, og mange beboere ønsker også åndelig omsorg. Når jeg jobber kveldsvakt er det ofte at jeg tar meg tid til å sette meg ned for å be kveldsbønn med beboere, og det er så godt å få lov til det!

Det å få tjene ved Ebenezerhjemmet har allerede varmet mitt «kalde» nordboerhjerte i løpet av de få ukene jeg har vært her. Mange av dem som bor ved Ebenezerhjemmet kommer fra andre land og de vet hva det vil si å komme til et fremmed sted for å tjene. Nå får de sjansen til å bli tjent, og jeg føler meg priviligert som kan reise hit for å gjøre nettopp det. Jeg kjenner virkelig på det at Jesus er tilstede ved hjemmet, for det er så mye kjærlighet og godhet, og vi støtter hverandre i det som er vanskelig, og gleder oss over det som er godt. De eldre er faktisk veldig gode på å lære seg navn og mange av dem har omsorg for oss – som jeg synes er fantastisk!

Jeg hadde ikke peiling på hva jeg bega meg ut på da jeg sa ja til å være frivillig i Israel, men jeg tror at Gud kan lære meg litt av hvert i løpet av den tiden jeg skal være her. Det blir spennende å se hva som skjer videre.

Dersom du som leser ønsker å be for oss som er her i Israel, setter vi stor pris på det. Det er alltid et lite spenningsmoment i dette landet, og de som tror på Jesus her trenger forbønn de også. Det er ikke så mange Jesustroende her i landet, og mange har det ikke så lett. Tusen takk! Toda raba!

Shalom ve litraot!