Shalom, alle sammen!! Tenk at det er 1. desember OG 1. søndag i advent i morgen!! Det er nesten ikke til å tro. Her er det fortsatt 17-22 grader om kvelden og varmende sol om dagen. De har julelys i hovedgata da. Det skal de ha! Der er det blinkende lys i alle farger og fasonger. Og jeg som syntes Ben Gurion Street var opplyst i mange nok farger fra før. Det kan jeg bare le av nå. Når de fjerner julelysene og det svære treet i rundkjøringen, kommer jeg garantert til å synes at gata ser naken ut en god stund, før jeg vender meg til det igjen.

Uten snø og kuldegrader skal det nok litt mer til at julestemningen setter seg, men det er mye kaldere inne om kveldene enn det var tidligere, så det hjelper litt på. Det er virkelig stemningsfullt å sitte under dyna eller teppet i ullundertøy og varme seg og se på julefilm. Mange blir veldig overraska, når jeg forteller at jeg ble anbefalt å ta med ull. Men det er jeg ekstremt takknemlig for nå. Jeg bruker det hver kveld! Jeg er i tillegg så heldig at jeg har aircondition med varmefunksjon både i stua og på soverommet. Hittil blir den bare brukt tidvis i stua, men vi får se hvordan det blir nå i de to kaldeste månedene, som er rett rundt hjørnet.

Det har skjedd mye i det siste, men jeg tenkte bare å nevne et par ting. Torsdag denne uka var det 28. november, og min venninne fra USA, som også er volontør på Ebenezer, inviterte alle volontørene derfra på Thanksgiving dinner. Vi hadde en fantastisk kveld med alle mulige slags tradisjonsrike Thanksgiving-retter. Kalkunen var den eneste hun hadde funnet i hele Haifa (den var forsåvidt den dyreste vi har hørt om noensinne også). Maten var fryktelig god og vi koste oss masse. Etter middagen leste vi salme 136 som en salgs «read and recall» og vi sang 10 ulike salmer for å takke Gud, noen på engelsk og noen på hebraisk. Kvelden ble avsluttet med en fantastisk dessert-pai og is. Jeg vil si det var veldig fint og spesielt å kunne feire min første Thanksgiving her i Israel.

Jeg har også hatt en fantastisk tur til Eilat siden sist, og overnattet på et kristent hostel som heter «The Shelter». Det er noe jeg virkelig skal vurdere å gjøre igjen før jeg drar. Det var fantastisk å få komme på gratis shabbats-møte med middag, og folka der var så hjelpsomme og greie. Vi dro til forskjellige strender og snorklet hver dag. Jeg har aldri sett så fargerike og vakre fisker før, og korallene var kjempekule. Vi fikk dessuten skimte skyggene av delfiner på Dolphin beach da vi gikk inn dit gratis etter klokka 17 for å spise pizza. Høydepunktet den helgen var nok likevel Red Canyon. Vi dro ut i ørkenen, ganske nærme grensen til Egypt. Der har de et naturreservat som ligner ganske mye på noen av de populære stedene i Jordan. Vi gikk innimellom kjempesvære, røde, gule og brune steinformasjoner som tok pusten ifra oss. Det er faktisk helt utrolig hvor store kontraster det er mellom de ulike stedene her i dette bittelille landet!

Jeg har også vært så heldig å få lov til å skrive et intervju til «Vitnesbyrdet» i Den norske Israelsmisjonens magasin, «Først». Jeg har intervjuet en av de jeg vasker hos og har ganske mye kontakt med. Hun har en kjempesterk historie, så de av dere som abonnerer på «Først» eller vil begynne å gjøre det nå, kan glede dere til å lese intervjuet i neste utgave! Det tok en del tid å krefter å jobbe med det, men jeg var veldig glad for at jeg valgte å gjøre det, da jeg fikk se sluttresultatet.

Framover nå skal jeg gjøre litt juleforberedelser her i leiligheten. Skrive noen kort, pakke inn gaver, vaske grundig, pynte litt osv. Jeg har blant annet et lite plast-tre som jeg kjøpte noen fine julekuler til 🙂 13. desember har jeg invitert alle volontørene jeg kjenner på Santa Lucia feiring hos meg. Da skal vi kle oss i hvitt, bake lussekatter sammen og synge litt. Det er gøy å få vise dem noen av mine tradisjoner, som ikke de har vokst opp med selv. Familien min skal være her én uke i juleferien, så det gleder jeg meg mer og mer til nå. Da blir ikke min første jul hjemmefra så annerledes likevel, siden de aller viktigste kommer hit til meg. De kommer ikke før 26/12, så selveste julaften skal jeg feire sammen med noen volontører her. Vi har snakket om å dra på den nærmeste stranda og ha piknik, og kanskje ta et nattbad. Det blir nok veldig koselig uansett hva vi finner på.

Det er litt rart å tenke på at jeg ikke får ake en eneste kveld på jordet til bestemor og bestefar eller tatt en eneste liten skitur på Ringkollen i år, men det går egentlig veldig fint. Det er mulig å oppleve snøen på Hermonfjellet, men vi får se hva som blir prioritert. Jeg trives godt her og savner ikke hjemme så altfor mye. Det er godt å kjenne at Haifa har blitt et av mine hjem og at jeg nå begynner å bli ganske godt kjent med mange i menigheten og sånt. Jeg er så glad for at jeg begynte i en av de engelske hjemmegruppene. Det er kjempeviktig for meg å få påfyll på den måten og å kunne ha det sosialt i litt mindre grupper, spesielt når menigheten er så stor som den er.

Jeg gleder meg til fortsettelsen her i Haifa! Glad jeg har mer tid igjen enn jeg allerede har hatt her 🙂

God advents -og førjulstid!!!

Red Canyon Fargerike fisker.