Februar er kommet og sammen med den; kulden. De siste dagene har det vært på nippet til å bli minusgrader, men heldigvis er gradestokken på +(da ingen i dette landet har noe annet enn sommerdekk og trafikken er kaotisk nok som den er). Vinteren er kommet og vi har noen dager med regn og vind og andre med sol og varme. Da er det godt å sitte inne med en god kopp med hasselnøtt- eller vanilje-kaffi fra Starbucks.

Hverdagen har satt seg mer og mer, og jeg begynner å finne min plass på Caspari Center. I hjertet av Jerusalem ligger Caspari Center for Biblical and Jewish studies, der jeg jobber som volontør. Kort sagt er dette er et resurs- og utdanningssenter for opplæring, disippelskap og akademisk forskning og studier. Her jobber messianske jøder og ikke-jødiske kristne sammen for å styrke og støtte bevegelsen til jødiske troende i Israel. Caspari engasjerer medlemmer av det messianske legeme å nå det jødiske folket med evangeliet. De hjelper også kirker med å få en dypere forståelse av sin tro.

Og hva går dagene mine ut på? Jeg jobber på Caspari fra Søndager – Torsdager 8:30-16. Jeg starter med å åpne biblioteket og gjøre det istand for studenter som kommer her for å lese. Om det er søndag går dagene ut på å vaske kontorene, biblioteket, kjøkkenet og toalettet. For tiden jobber jeg med å oversette en bok fra norsk til engelsk, og synes det er en spennende utfordring. Biblioteket er også et sted jeg bruker mye tid på, da jeg er ansvarlig for dette og for å holde orden og hjelpe besøkende med å finne det de trenger. Ellers så går de andre timene til handling av melk og kaffi, tur til posthuset, sitte i resepsjonen, svare på mail, skanning av gamle dokumenter og mange gode kaffidrøser med fine kollegaer. En gang i uken er vi også så heldige at vi får Hebraisk-undervisning av selveste Elisabet Levi, vår gode nabo og sjef.

Denne byen har kjempe mye historie, og ett år her er ikke i nærheten av nok til å utforske hver krinkel og krok. Det er selv om fort gjort å glemme at man bor i denne byen og at man har endeløse muligheter til å lære noe nytt hver dag. Allikevel flyr ukene og ofte går det i jobb også rolige kvelder hjemme, spesielt nå som vinteren er kommet. Når helgen kommer må man finne på noe før klokken 3 på fredagen, da byen stenger til Sabbaten på fredag ettermiddag og varer til Lørdag ettermiddag. Men da merker jeg også at jeg virkelig får muligheten til å nye sabbaten og slappe helt av og nyte hviledagen. Nå ser vi veldig frem til varmen kommer og måneder med lysere dager, samtidig som vi gleder oss over at vi fortsatt har noen måneder igjen her.

Until next time, Guds fred

Hilsen Solveig